4 apps som hjelper din personlige økonomi


Privatøkonomi er et tema som gjelder mer eller mindre alle norske husholdninger. Har du kontroll på økonomien din? Vet du hvor mye du betaler i husleie, strømregning og andre utgifter? Enten du har kontroll eller er «helt i svime», så kan en app for smarttelefonen eller nettbrettet hjelpe deg med din personlige økonomi. Her anbefaler vi 4 slike apps!

Budsjett & Utgifter (Android)

1088238-checking-the-balanceAppen «Budsjett & Utgifter» (som heter HandWallet Expense Manager opprinnelig) er en av de mest populære i Google Play. Den har over én million nedlastinger, og har blitt vurdert til 4/5 stjerner av hele 17 000 brukere. Det indikerer at dette er en app som virkelig kan gi deg oversikt over din personlige økonomi. Appen har mange muligheter for avanserte budsjetter, og med appen installert på mobilen er det enkelt å gjøre endringer/oppdateringer i budsjettet.

Mobilbanker

En annen app som alle bør ha installert på smarttelefonen sin, er mobilbanken. Dette tilbys av mer eller mindre alle norske banker, og gir deg enkelt tilgang til nettbanken. Det gir deg total oversikt over din personlige økonomi i form av hvor mye penger du har på konto til enhver tid, samtidig som man også kan se hvordan man ligger an i forhold til gjeld, betalinger til forfall, forsikringer og så videre. I dagens digitale verden er det ekstremt viktig å alltid ha tilgang til slik informasjon!

Valutakurser

valutakurser_logo

Reiser du mye utenlands? I så fall bør du laste ned en app av typen «valutakurser». Det finnes mange slike apper både for Android (Google Play) og Apple-enheter (Apple Store). Disse er spesielt gunstige å ha med seg på reise, og kan gjøre mye for din personlige økonomi når du faktisk vet hvor mye ting koster i utlandet. Har du telefonen med deg så kan du enkelt konverter et beløp i utenlands valuta til norske kroner mens du står og pruter med selgeren. En enkel måte å spare penger på!

Mint

Et annet busjetteringsverktøy for smarttelefoner og nettbrett er appen Mint. Også dette er et verktøy maed mange muligheter, der du enkelt kan legge inn utgifter løpende. Denne appen er optimalt for deg som vil loggføre utgifter og inntekter hver eneste dag, slik at du kan holde følge med budsjettet. Appen gir deg alt fra kategorier til diagrammer og mye mer, og er forholdsvis enkel å bruke når man først har satt seg inn i de mange funksjonene som tilbys.